Alle projecten

Weeskinderen willen naar school


Update: 8 februari 2023

 

In Matai helpen wij een groep weeskinderen die aan ons werden voorgesteld door ds. J. Silungwe, toen we tijdens de reis naar onze projecten ook het dorp Matai bezochten.  

Deze kinderen zouden anders niet naar school kunnen want een schooluniform is verplicht.

 


Ook 2 studenten voor voortgezet onderwijs

Charles Vincent Mkawe een jonge knul van 15 op voortgezet onderwijsGrace Renard Sokoni 14 jaar ook zij kan nu naar voortgezet onderwijs
Meudie een jonge kansarme vrouw die de opleiding voor coupeuse volgt.Hier zie je haar met haar lerares . Ze leert gelijk in de praktijk zodat ze snel geld kan gaan verdienen.

 

 

In het Tanzaniaanse Tenende (dat is in de grensstreek bij Malawi) wonen veel aidsweeskinderen. Meestal worden ze wel verzorgd door een oma of een tante, maar in het oerwoudachtige gebied is geen werkgelegenheid. Helemaal niet voor een oma of tante die naast haar eigen kinderen ook moet zorgen voor de kinderen van haar overleden broer, zus, neef of nicht. En zelf haar groenten moet verbouwen en dagelijks hele einden lopen met een zware emmer op het hoofd met water daarin. De mensen daar hebben geen elektriciteit of stromend water in hun lemen hutjes. 's Avonds is het al om half zeven helemaal donker. Stel je voor geen lantaarnpalen, geen lampjes. Ja, soms een olielampje. De kinderen van Tenende willen dolgraag naar school, maar dat kost geld en, helaas, dat ontbreekt er vaak. Met als gevolg dat de kinderen soms jarenlang niet naar school gaan.  Nu heeft men ons gevraagd om het voor deze kinderen mogelijk te maken dat ze naar school kunnen gaan. Wat is daar voor nodig? Per kind is € 10 al genoeg om ze een jaar lang naar de basisschool te laten gaan. 

Daarnaast hebben ze natuurlijk ook een schooluniform nodig, schoolboeken, potloden en pennen. Kosten: € 25.

Laat je hart spreken.. en geef een weeskind broodnodig onderwijs!

 

FAYA LOBI FRIENDS FOR FUTURE  

Voor giften:  NL 44 RABO 0118 2291 68 o.v.v. schoolgeld weeskind

 

 

 

 

 

 


Voer een bedrag in om te doneren €