home

Een nieuw gezicht voor Ediwelo


Ediwelo Mtafya is zijn naam. Hij is 12 jaar oud en zit op de Namkumbukwa-basisschool in het district Isoko. Toen Ediwelo op een dag alleen thuis was - hij  was toen 4 jaar oud - ontstond er er brand in de keuken. Het vuur verbrandde de helft van zijn gezicht. 

*UPDATE*

Ediwelo is ondertussen meerdere operaties ondergaan in Dar es Salaam. De laatste operatie vond plaats in Touriani door het Nederlandse team van het Academisch ziekenhuis in Groningen.

Ediwelo is enorm gegroeid en zijn gezicht is enorm verbeterd. Hij kan nu weer helemaal meedoen op school en heeft veel vriendjes. 

Ediwelo's operaties zijn mogelijk gemaakt door uw steun. Dank u wel!  

Ediwelo op school in Mbeya, september 2016

Op de motor thuis bij zijn oom en tante, september 2016

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Omdat Ediwelo's ouders niet meer leven, woont hij bij een oom en tante die erg arm zijn. Geld voor een gezichtherstellende operatie was er niet. Op de foto kon je zien hoe mismaakt Ediwilo was. Hij werd geplaagd op school en bijna niemand wilde met hem spelen, omdat de kinderen zijn gezicht zo griezelig vonden. We zijn voor hem op zoek gegaan naar artsen die hem kunnen helpen. Dat is langs veel omwegen uiteindelijk gelukt. 

 

 

Ediwelo heeft intussen al twee operaties ondergaan. Maar er zijn nog twee operaties nodig.  Binnenkort moet hij nog tweemaal naar het ziekenhuis in de hoofdstad Dar es Salaam. Daarna kan hij weer normaal meedoen op school.

 

 

Helpt u mee Ediwelo zijn zelfvertrouwen terug te geven door middel van een gift voor zijn operaties?

Voor de hulp aan Ediwelo is een bedrag van €  947 per operatie nodig.


Voer een bedrag in om te doneren €