Alle projecten

Schoolschoenen voor weeskinderen


Wat zijn we ontzettend blij dat we schoolschoenen hebben kunnen kopen voor de weeskinderen in Tenende. Deze weeskinderen wonen in Kjela dat is een dorp op de grens van Malawi. Daar zijn geen normale wegen zoals wij die kennen. Toch moeten ook deze kinderen gewoon naar school. En.. als je dan naar school mag dan moet je per se nette zwarte schoenen aan.

 

200 + 200 kinderen geholpen

Wij hebben schoenen gekocht bij Tom’s Shoes. Koop je daar een paar schoenen, dan geeft Tom’s een paar schoenen aan een kind elders op de wereld. Omdat wij voor 200 kinderen schoenen hebben gekocht, krijgen nu dus ergens anders op de wereld nog eens 200 kinderen nieuwe schoenen.

Wat fijn he? Zo hebben we met elkaar niet 200 maar 400 kinderen mogen helpen. De schoenen zijn verpakt in een appelgroen rugzakje. Zodat als het regentijd is in het oerwoud en alles modderig, de kinderen de schoenen kunnen meenemen en aantrekken bij school.

 

Schoenen uitdelen

Op zondag 18 september a. s gaan we de schoenen uitdelen. Dit doen we in een kerkdienst in de kerk van Kjela in het oerwoud. Daarna gaan we gezellig eten met alle kinderen. Ze krijgen ook een flesje drinken. Dat wordt voor hen een dag om nooit meer te vergeten!

De schoenen zitten nu nog in de drie koffers die we er speciaal voor gekocht hebben. Twee van de koffers zijn al in Tanzania. De derde een rode koffer nemen wij zelf volgende week mee.

 

 

Willy pakt de schoenen in

 

Toms shoes

Enea, Willy en Emmanuel met de koffers vol schoenen in Amsterdam

 

Op naar de weeskinderen in Tenende!

 

 


Voer een bedrag in om te doneren €