Alle projecten

Als de zon je vriend niet is...


*UPDATE 29 maart 2018*

In Tenende in het oerwoud op de grens met Malawi, mochten we Beauty en haar broer Augustin ontmoeten. We hadden de door l'Oreal gesponserde Anthelios XL comfort bij ons speciaal voor Beauty (dit is echt haar naam). Beauty is coupeuse en draagt haar eigen kleding. 

Willy brengt de crème aan op het gezicht van Beauty

Het resultaat is meteen te zien!

 

Ook de kleine jongen is blij met zijn tubes zonnebrandcrème! Zijn moeder zei: "Ik ben zo blij met de crème! De vorige tube heeft zo goed geholpen. De hele familie is heel dankbaar!" 

 

*UPDATE 27 januari 2018*

Wij hebben weer een aantal tubes zonnebrandcrème van Vichy mogen ontvangen van l'Oreal! Wij gaan de tubes geven aan Mozes, Lilian en de kleine jongen tijdens onze eerstvolgende reis naar Tanzania volgende maand.

Bedankt Olivier, Coco en Franka!

 

*UPDATE*

Van l'Oreal hebben wij een aantal tubes zonnebrandcrème van Vichy ontvangen, die wij tijdens de vorige reis naar Tenende konden geven aan Mozes en Lilian. Hun huid zag er prachtig uit dankzij de eerder meegebrachte crème. Zij kregen ook een zonwerend hoedje en een pet.

Mozes en Lilian nemen de zonnebrandcrèmes in ontvangst

 

Onderweg kwamen wij bovendien dit kleine mannetje tegen, en zochten meteen zijn moeder op. Ook hij kreeg een grote tube zonnebrandcrème. 

Ook een tube crème voor dit kleine mannetje!

 

 

Kinderen als Mozes en Lilian kunnen slecht tegen de zon.

 Zij worden geboren zonder pigment. Men noemt hen albino 's. Vaak hebben ze het heel moeilijk omdat ze geplaagd worden op school. Maar dat niet alleen, ze hebben ook vaak veel pijn omdat hun huid heel snel verbrand.

Extra uitkijken in de zon

Albino’s hebben een storing in de aanmaak van het pigment melanine. Melanine is de kleurstof van je huid, dus als daar minder van wordt aangemaakt, zie je er heel bleek uit. En het fungeert ook als ons lijfeigen zonneschermpje, en beschermt ons tegen huidkanker. Albino’s moeten dus altijd extra uitkijken in de zon, of een pet of hoedje dragen.

Geen zonnebrandcrème

Woon je zoals Lilian en Mozes in een klein dorpje ver van een grote stad, dan heb je niet de mogelijkheid om goede zonnebrandcrème of een goede zonnebril te kunnen kopen.

Toch hebben ze dit meer nodig dan wie dan ook.

Wij willen deze albinokinderen graag laten zien dat ze van waarde zijn.

Help jij ons daarbij?  

 

FAJA LOBI FRIENDS FOR FUTURE  Voor giften:  NL 44 RABO 0118 2291 68 / Albino

 


Voer een bedrag in om te doneren €